FAQS

Wat kan ik met een account op Linksmarkt?

Met een account op Linksmarkt kun je je website beschikbaar stellen voor adverteerders en adverteren op andere websites. Je kunt dus met één account links kopen én verkopen. Hierdoor is het ook mogelijk om links te kopen met het saldo dat je verdiend hebt met het verkopen van links.

Hoe kan ik een account aanmaken?

Je kunt heel gemakkelijk een account aanmaken op Linksmarkt. Je hoeft enkel je e-mailadres in te vullen op deze pagina en daarna op de verzendknop te drukken. Vervolgens ontvang je een e-mail met een link naar een pagina waarop je een wachtwoord kunt aanmaken. Zodra je hier tweemaal het nieuwe wachtwoord hebt ingevoerd en verder gaat, ben je direct ingelogd.

Wat zijn publishers?

Met publishers bedoelen we website eigenaren die delen van hun website(s) beschikbaar stellen voor adverteerders. Hier kunnen adverteerders links plaatsen. Via Linksmarkt kunnen publishers links op hun website(s) verkopen aan adverteerders.

Wat zijn adverteerders?

Met adverteerders bedoelen we website eigenaren die links naar hun website(s) plaatsen op andere websites. Via Linksmarkt kunnen adverteerders links kopen op websites van publishers.

Publishers

Hoe kan ik mijn website beschikbaar stellen voor adverteerders?

Als je je website beschikbaar wilt stellen voor adverteerders, moet je eerst een account aanmaken. Vervolgens kun je je website toevoegen in ons systeem.

Welke gegevens moet ik opgeven bij het toevoegen van een website?

Bij het toevoegen van een website dien je de volgende gegevens in te voeren:

 1. URL (van de specifieke pagina waarop adverteerders een link kunnen plaatsen)
 2. Type site
 3. Hoofdcategorie
 4. Subcategorie
 5. Zoekwoorden (hier kunnen de adverteerders op zoeken)
 6. Verboden woorden (woorden die adverteerders niet in de anchor tekst of URL mogen gebruiken)
 7. Prijs (de prijs die je hier invoert is exclusief BTW)

Kan ik meerdere websites tegelijkertijd toevoegen?

Het is mogelijk om URLs van meerdere websites tegelijkertijd toe te voegen. Ook kun je meerdere URLs van één website toevoegen. Je kunt tijdens het toevoegen van meerdere websites enkel een prijs en categorieën instellen die gelden voor links op al deze pagina’s. Na het toevoegen van de websites is het wel mogelijk om de prijzen en categorieën per URL aan te passen.

Hoe wordt de prijs van een link op mijn website bepaald?

De prijs van een link op je website bepaal je zelf. Wij raden aan om te kijken naar de prijzen van links op andere vergelijkbare websites en aan de hand hiervan je prijs te bepalen. Je kunt bij het toevoegen van een website de prijs voor een link invoeren (exclusief BTW). Je ziet hierbij ook direct welk deel van dit bedrag onze fee is en welk bedrag je zelf overhoudt.

Wat is de hoogte van de fee voor Linksmarkt?

De hoogte van onze fee wordt bepaald aan de hand van de prijs die je voor een link vraagt. Hieronder vind je een overzicht.

Prijs van een link Fee percentage
€0 t/m €2525%
€26 t/m €7522,5%
€76 t/m €10020%
€101 t/m €15017,5%
€151 t/m €20015%

LET OP: Als je de link pas 72 uur of meer na ontvangst van de aanvraag plaatst, rekenen wij 5% extra fee.

Hoe ontvang ik een linkaanvraag?

Zodra een adverteerder een link heeft aangevraagd op een van je websites, ontvang je hier een e-mail over. Linkaanvragen kun je daarnaast ook in je account zien.

Wat moet ik doen als ik een linkaanvraag heb ontvangen?

Als je een linkaanvraag hebt ontvangen, moet je de link binnen 72 uur op je website plaatsen. Daarna kun je de plaatsing aan ons doorgeven via je account of via de link in de e-mail met de linkaanvraag die je eerder hebt ontvangen. Zodra wij de link hebben goedgekeurd, wordt de plaatsing zichtbaar voor de adverteerder.

Binnen hoeveel tijd moet ik een aangevraagde link plaatsen?

Je dient een aangevraagde link binnen 72 uur te plaatsen. Indien je dit niet doet, rekenen wij 5% extra fee. Binnen uiterlijk 7 dagen na ontvangst van de linkaanvraag moet de link geplaatst zijn. Indien dit niet het geval is, komt de linkaanvraag te vervallen. Als dit meer dan driemaal gebeurd, word je Linksmarkt account op inactief gezet.

Hoe lang moet ik een link op mijn website laten staan?

Een adverteerder kan bij het toevoegen van een link de looptijd aangeven. Er kan worden gekozen voor 1, 3 of 5 jaar. Zodra het einde van de looptijd nadert, kan de adverteerder ervoor kiezen om de link te verlengen. Indien de adverteerder ervoor kiest om te verlengen, krijg je hierover een e-mail. Kiest de adverteerder er niet voor om te verlengen? Dan ontvang je een e-mail op de dag dat de link verloopt en kun je de link vanaf dat moment verwijderen.

Kan een adverteerder een link wijzigen?

Een adverteerder heeft de mogelijkheid om een link te laten wijzigen. Hiervoor krijg je een aanvraag binnen. Voor het wijzigen van de link ontvang je €2,00 exclusief BTW (onze fee hierover is €0,50 exclusief BTW).

Kan een adverteerder een link verwijderen?

Een adverteerder heeft de mogelijkheid om een link te laten verwijderen. Hiervoor krijg je een aanvraag binnen.

Wanneer word ik uitbetaald?

Via je profiel instellingen kun je aangeven of je wel of niet uitbetaald wilt worden. Indien je ervoor kiest om niet uitbetaald te worden, kun je al je inkomsten besteden aan het inkopen van links op andere websites.

Als je wel uitbetaald wilt worden, wordt dit elke eerste maandag van de maand gedaan. Hierbij geldt een drempel van €25. Je accountsaldo dient dus €25 of hoger te zijn, voordat je wordt uitbetaald.

Waar vind ik mijn creditfacturen?

Je creditfacturen kun je in je account vinden op deze pagina. Je ontvangt een creditfactuur op het moment dat je wordt uitbetaald. Indien je saldo lager is dan €25 en er dus niet wordt uitbetaald of als je (een deel van) je saldo besteedt aan het kopen van links, ontvang je hierover geen creditfactuur.

Kan ik mijn websites verbergen voor (bepaalde) adverteerders?

Het is mogelijk om je websites te verbergen voor adverteerders die minder dan een bepaald bedrag hebben besteed. Dit kun je instellen via je profiel instellingen. Op deze manier kun je je websites beschermen. Het is ook mogelijk om je websites (tijdelijk) onzichtbaar te maken voor adverteerders.

Adverteerders

Hoe kan ik links inkopen via Linksmarkt?

Als je links wilt inkopen via Linksmarkt, dien je eerst een account aan te maken. Zodra je bent ingelogd, kun je op zoek gaan naar relevante websites waarbij je een link kunt kopen. Als je een link wilt kopen, dien je voordat je gaat afrekenen eerst je bedrijfsgegevens in te vullen.

Hoe vind ik websites om op te adverteren?

Er zijn verschillende mogelijkheden om relevante websites te vinden:

 • Zoeken. Je kunt via de pagina 'Links zoeken' zoeken met een zoekterm. Dit kan een woord uit de URL zijn of een zoekwoord die door de publisher is ingevoerd bij het toevoegen van de website. Ook kun je hierbij aangeven of je op zoek bent naar websites, startpagina’s en blogs of homepage links / dochter links.
 • Bladeren door de hoofd- en/of subcategorieën op de pagina 'Categorieën'
 • Bladeren door de startpagina homepage links op de pagina 'Startpagina homepage links'

Welke website gegevens kan ik zien via Linksmarkt?

Als je websites zoekt via Linksmarkt, kun je de volgende gegevens direct zien in de zoekresultaten:

 • URL
 • TF (Trust Flow volgens Majestic.com)
 • CF (Citation Flow volgens Majestic.com)
 • DA (Domain Authority volgens Moz.com)
 • PA (Page Authority volgens Moz.com)
 • Spamscore (volgens Moz.com)
 • RD (het aantal verwijzende domeinen volgens Majestic.com)
 • IP adres
 • Type site
 • Subcategorie

Hoe kan ik zien of een website van goede kwaliteit is?

Je kunt bepalen of een website van goede kwaliteit is aan de hand van de TF en CF, de DA en PA en de spamscore. Ideaal is een CF die net zo hoog is als een TF. Een hogere CF is ook goed.

Hoe vraag ik een link aan?

Zodra je een website hebt gevonden waarop je een link wilt plaatsen, klik je het groene plus-icoon aan de rechterkant. Er verschijnt dan een popup waarin je een aantal gegevens dient in te voeren en vervolgens kun je de linkaanvraag naar de website eigenaar verzenden.

Welke gegevens kan ik opgeven bij het aanvragen van een link?

Bij het aanvragen van een link kun je de volgende gegevens opgeven:

 • Anchor tekst
 • URL
 • Beschrijving
 • RubriekLink type: Dofollow / Nofollow
 • Looptijd
 • Startdatum (op de ingang datum krijgt de publisher het verzoek binnen)
 • Tags (zoektermen waarmee je de links gemakkelijker kunt terugvinden in je account. Zo kun je bijv. een aantal links onder een klant naam zetten)

Hoe kan ik betalen?

Zodra je een linkaanvraag hebt gedaan, worden de kosten hiervan verrekend met je saldo. Is je accountsaldo te laag? In dat geval dien je je accountsaldo op te waarderen. Op het moment dat de betaling is voltooid, ontvangt de publisher direct een e-mail met jouw linkaanvraag.

LET OP: Zowel de prijzen van de links als het bedrag op je accountsaldo zijn exclusief BTW.

Hoe kan ik mijn accountsaldo opwaarderen?

Het saldo van je account kun je opwaarderen met een betaling via iDeal, Bancontant, SOFORT Banking, overboeking, BITCOIN, KBC/CBC of Belfius Direct Net.

Hoe lang duurt het voordat mijn link wordt geplaatst?

Wij raden publishers aan om aangevraagde links binnen 72 uur te plaatsen. Indien de link na 7 dagen nog niet geplaatst is, komt de linkaanvraag te vervallen en ontvang je direct automatisch je geld terug. Dit bedrag wordt toegevoegd aan je accountsaldo. Hierover ontvang je een e-mail.

Waar vind ik mijn facturen?

Je facturen vind je op de pagina 'Online betalen/Facturen'. Houd er rekening mee dat je enkel een factuur ontvangt indien je de aangekochte link(s) niet afrekent met je accountsaldo. Er wordt dus alleen een factuur aangemaakt als je de link(s) niet met je accountsaldo kunt betalen en je hiervoor apart je saldo moet aanvullen met het bedrag dat je voor de link(s) moet betalen. De link(s) komen dan op de factuur te staan. Als je je saldo aanvult terwijl je op dat moment geen links koopt, ontvang je ook een factuur. De betaling wordt op deze factuur omschreven als 'Aankoop saldo'.

Hoe weet ik wanneer mijn link is geplaatst?

Zodra de publisher heeft bevestigd dat de link is geplaatst en dit vervolgens is gecontroleerd door ons script, kun je dit zien in je account bij 'Mijn links'. Hier zie je de status en de gegevens van je links.

Hoe lang blijft mijn link staan?

Bij het toevoegen van een link kun je aangeven of de link voor 1, 3 of 5 jaar geplaatst moet worden. Zodra het einde van de looptijd nadert, kun je ervoor kiezen om de link te verlengen. Als je dit niet doet, verloopt de link en zal de website eigenaar de link verwijderen.

Kan ik een geplaatste link wijzigen?

Het is mogelijk om eerder geplaatste links wijzigen. De kosten voor het wijzigen van een link zijn €2,50 exclusief BTW.

Kan ik een geplaatste link verwijderen?

Het is mogelijk om eerder geplaatste links te verwijderen. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Kan ik een linkaanvraag annuleren?

Het is niet mogelijk om een linkaanvraag die is betaald te annuleren of de link te wijzigen. Pas zodra de link is geplaatst, kun je de link wijzigen of verwijderen. Het laten verwijderen van de link is gratis. Voor het wijzigen van de link betaal je €2,50 exclusief BTW.